top of page
Logo Jeugdvriendelijke Tennisclub 2020.j

Rond de eerst week van augustus houden we onze jaarlijkse jeugdstage. Het concept en/of format van deze stage is ondertussen bij de meesten wel bekend. Er zijn dagelijks tennislessen, wedstrijdjes en animatie voor iedereen.

Sinds 2019 hebben we met het volledige team besloten om het over een 'iets' andere boeg te gooien. Zo willen we onze jeugdstage meer een echte tennisstage laten worden.

Elke deelnemer krijgt 2 uur per dag tennisles en aanvullend nog een uur extra training. Voor de jongsten is dit balvaardigheid, voor de ouderen conditietraining.

Als animatie worden programma's opgesteld waaraan iedereen die niet op het tennisterrein staat zal deelnemen.

JEUGDSTAGE

De intensere begeleiding vergt een verhoogde inzet van middelen en mensen en heeft zijn weerslag op het prijskaartje. De kostprijs voor deze stage bedraagt 90 euro en is enkel toegankelijk voor leden van Tennisclub Wachtebeke.

Aarzel vooral niet om in te schrijven want het wordt een leerrijke week voor elke deelnemer ! Wacht niet te lang want de inschrijvingen zijn beperkt ! Informatie + inschrijving volgen via mail.

Wie? Elk lid van TC Wachtebeke tussen 6 en 16 jaar

Waar? Op de terreinen van TC Wachtebeke, Melkerijstraat 39E in Wachtebeke

De competitie is bedoeld voor jeugdleden tem 16 jaar en deze zullen ingedeeld worden in de categorieën Rood, Oranje, Groen of Geel.

De jeugdcompetitie gaat van start vanaf 1 juli (van zodra de competitiekalenders in de mailbox terecht komen kunnen jullie van start gaan) en alle wedstrijden moeten afgewerkt zijn op ten láátste 31 augustus of anders vermeld.

Wie? Elk lid van TC Wachtebeke tussen 6 en 16 jaar

Hoe? Jullie spreken onderling af wanneer de wedstrijd plaats vind.

Waar? Op de terreinen van TC Wachtebeke, Melkerijstraat 39E in Wachtebeke

🥎 Hoe werkt een laddercompetitie? 🎾

De laddercompetitie is een uitdaagsysteem, waarbij spelers elkaar (volgens bepaalde regels) individueel kunnen uitdagen tot een tennispartij met als doel hoger op de "ladder" te komen. Zodoende beklim of daal je op de ladder. Ieder niveau is welkom! Voor het starten van de laddercompetitie wordt een indeling gemaakt op basis van ervaring. Degene met de meeste tenniservaring start onderaan, degene met het minst ervaring start bovenaan. Afhankelijk van het aantal inschrijvingen kan je een aantal mensen boven je uitdagen om een wedstrijd te spelen. Win je, dan neem je de plaats in van degene tegen wie je hebt gespeeld.

JEUGD COMPETITIE

Eind juni vind er een officieel jeugdtornooi plaats georganiseerd op onze club. Deze Ethias Toer gaat door voor jongens en meisjes in de reeksen U11, U13 en U15.
Het aantal inschrijvingen per reeks is gelimiteerd om praktische en organisatorische redenen.

Inschrijven doe je via www.tennisvlaanderen.be.

Vooral niet twijfelen om in te schrijven, een officieel tornooi is altijd een leuke ervaring en een unieke kans om veel
bij te leren.

KIDS TOER

Rond het laaste weekend van februari / eerste weekend van maarten houden we onze eerste activiteit voor de jeugd. Dit gaat samen met de indoorhappening voor de volwassenen.

De kids toer voor de jeugd gaat door op zaterdag van 13u00 tot 16u00. De spelers mogen een klassement hebben tot C 30/4 – tot 12 jaar. Jeugdleden met een klassement hoger dan C 30/4 kunnen deelnemen bij de volwassenen. Het inschrijvingsgeld bedraagt 3 euro.

Waar? Dit event gaat door in de sporthal van Puyenbroeck.

INFO

Voor meer info over onze jeugd evenementen, neem contact met onze jeugdverantwoordelijke Brecht via brecht.cerpentier@hotmail.com.

bottom of page